Megacount klantentellers en hoe ze werken

Wilt u voor uw retailwinkel of gebouw een klantenteller kopen ? Meet de bezoekersstroom van uw winkel(s) met  Megacount klantentellers voor de betrouwbaarste conversies. Stop met zoeken naar een klantenteller / people counter, Megacount is uw beste keuze. Rechtstreeks inkopen bij de importeur met eigen technische dienst, gegarandeerd tegen de laagste prijs.

Er zijn drie verschillende klantentellers / people counters van Megacount verkrijgbaar:

  • De Megacount 3D ( meest gekozen model )
  • De Megacount 2D
  • De megacount 3D voor buitengebruik

Het 2D model van megacount is de voordeligste klantenteller.
Zowel het 2D model als het 3D model zijn geschikt voor montage op het plafond.
De Megacount 3D voor buitengebruik kan gemonteerd worden op een frame of poort.

Megacount 3D (meest gekozen model)

De Megacount 3D klantenteller is de meest gekozen klantenteller. Deze 3D teller geeft uw conversies het meest nauwkeuring weer middels de meegeleverde software.

Deze klantenteller kunt u het beste beschouwen als een kleine computer met ingebouwde camera.
Ondanks dat het uitlezen van de meetresultaten voor de eindgebruiker kinderspel is, is de exacte werking van de 3D klantenteller is wiskundig wonder. Hieronder een begrijpelijke uitleg over de werking. Uitgebreide wiskundige formules laten we weg. Meer technische informatie is op aanvraag beschikbaar, voor zover we dit in details van de fabrikant naar buiten mogen brengen.

Onze 3D klantenteller beschikt over een voorgeprogrammeerd algoritme. Hierdoor kan het nauwkeurig conversies meten, ook op drukke locaties daar waar conventionele tellers met infrarood straal onbetrouwbaar worden. 
De DSP processor van de klantenteller ontvangt van de twee ingebouwde camera’s beelden. Vervolgens zet de processor deze beelden om in een wiskundig 3D model. Als meetpunt telt de computer de hoofden van bezoekers. De computer volgt de klanten (hoofden) binnen het ingestelde dekkingsgebied. Door gebruik te maken van dit algoritme worden schaduwen, lichtvlekken, winkel- en kinderwagens enz, uitgesloten. Ook kunt u ervoor kiezen om kinderen uit de conversies weg te laten. Voor installatie zal de monteur dit met u bespreken. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort winkel of kinderen wel of niet moeten worden meegerekend.   De klantenteller meet zowel inkomende als uitgaande bezoekersstromen. In en uitgaande bezoekers worden automatisch met elkaar verrekend op het conversatie overzicht.

Indien u meerdere in- of uitgangen heeft, dan kunt u per in- of uitgang de passantenstroom meten. Hiervoor moet iedere toegang uiteraard voorzien zijn van een klantenteller. De teller maakt onderscheid tussen inkomende en uitgaande bezoekers. Deze methode van conversies meten wordt bijvoorbeeld veel toegepast in winkelcentrums of openbare gebouwen zoals stations.

Megacount 2D (Budget uitvoering)

De megacount 2D klantenteller is wat voordeliger dan zijn grotere 3D broertje. Het verschil in prijs is ongeveer 150,- euro. De 2D klantenteller beschikt niet over twee maar over een enkele camera, de manier van conversies meten is dan ook anders. De software van de 3D teller en 2D tellers is overigens hetzelfde. Echter zijn dan sommige functies niet beschikbaar.

De 2D klantenteller is net als de 3D klantenteller eigenlijk een kleine computer. De 2D teller beschikt ook over een snelle DSP processor en een voorgeprogrammeerd algoritme om bezoekers te tellen. De manier waarop bezoekers worden gedetecteerd is met de 2D klantenteller middels bewegingsdetectie. De teller ziet bewegingen ten opzichte van een vaste/statische achtergrond en detecteert uit deze bewegingen personen. Middels het voorgeprogrammeerde algoritme ziet de klantenteller hierbij onderscheid tussen personen en passerende objecten.

Megacount 3D voor buitengebruik

De Megacount 3D teller is bijna exact hetzelfde als de standaard Megacount 3D teller voor gebruik in gebouwen. Het verschil is echter de behuizing. De standaard Megacount tellers zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. De outdoor versie heeft een stalen behuizing, welke bescherming bied tegen vocht en stof. Ook zijn de POE aansluitingen beschermd tegen weersinvloeden.

Meer weten of een persoonlijke offerte ontvangen?

Bel +31 (0)24 8443430, dagelijks tot 17.00 uur bereikbaar.
Of mail naar info@arena-detectiesystemen.nl.
Wij vernemen graag uw contact!

Wij installeren klantentellers voor heel Nederland en België

Bent u opzoek naar een gebruikte klantenteller ?
Soms hebben wij gebruikte demo-modellen of ex-verhuur klantentellers beschikbaar.
Deze plaatsen wij dan op ons marktplaats account